Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Az antihisztaminok jótékony hatásai
  2022-12-30 22:53:43, péntek
 
  Az antihisztaminok jótékony hatásai és természetes forrásai :

Mik azok az antihisztaminok, és mi a szerepük?

A hisztamin egy a szervezet által termelt, és számos ételben is természetesen megtalálható szerves vegyület, amely szükséges az olyan élettani funkciókhoz, mint például a vérnyomás szabályozása, a simaizmok összehúzódása és ellazítása, illetve a gyomorban a gyomorsav kiválasztása. Emellett részt vesz az immunválaszban is, így fontos szerepet játszik az allergiás reakciók megjelenésében. Amikor az arra érzékenyeknél egy allergén, tehát allergiás reakciót kiváltó anyag a szervezetbe jut, az immunrendszer hisztamin és más vegyületek felszabadításával reagál. Ez olyan tüneteket válthat ki, mint például a viszketés, a duzzanatok, a légzési nehézségek, az orrfolyás, vagy a bőrkiütések. 

Az antihisztaminok a hisztamin fiziológiás hatását blokkoló, az allergiás reakciók kezelésében kulcsfontosságú vegyületek. Az antihisztaminoknak több típusát különböztetjük meg. Ezek között vannak, amelyek a hisztaminreceptorok blokkolásával fejtik ki hatásukat a szervezetben, illetve vannak, amelyek gátolják a hisztamin rendellenes túltermelődését.

Az antihisztaminok potenciális egészségügyi hatásai
Az allergiás tünetek enyhítése

Az antihisztaminok segíthetnek enyhíteni az olyan általános allergiás tüneteket, mint például a tüsszögés, az orrfolyás és a szemviszketés.
A gyulladások csillapítása

A hisztamin rendellenesen magas szintje gyulladást okozhat a szervezetben. A hisztamin hatásának blokkolásával az antihisztaminok segíthetnek csökkenteni ezeket a gyulladásokat.
Az alvás minőségének javítása

Kimutatták, hogy az antihisztaminok egyes típusai álmosságot okozhatnak. Ez a hatás előnyös lehet azok számára, akik nehezen alszanak el, illetve nyugtalanul alszanak az éjszaka folyamán. Azt azonban tartsuk szem előtt, hogy ez a hatás nemkívánatos, sőt akár veszélyes is lehet, így sofőrök, vagy magas fokú koncentrációt igénylő munkát végzők kerüljék ezek napközbeni alkalmazását. 
Az utazások során jelentkező hányinger és rosszullét megelőzése

Beszámolók szerint az antihisztaminok segíthetnek megelőzni az utazások során fellépő hányingert és rosszullétet, így tabletta formájában gyakran alkalmazzák autó-, repülő- vagy hajóutakon.
Az antihisztaminok természetes forrásai

Kvercetint tartalmazó ételek
A kvercetin egy flavonoid növényi pigment, amely számos gyümölcsben és zöldségben megtalálható, mint például a vöröshagyma, az alma, a bogyós gyümölcsök, a leveles zöldek, és a mate tea. Vizsgálatok szerint a kvercetin jelentős antihisztamin és gyulladáscsökkentő hatással rendelkezhet.

Ananász
Az ananászban található bromelain enzim nem csak az emésztést támogathatja, hanem természetes antihisztamin tulajdonságokkal is rendelkezhet.

Omega-3 zsírsavak
A zsíros halakban és olajos magvakban is megtalálható omega-3 zsírsavak rendkívüli gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkeznek, így hasznosak lehetnek a hisztamin által kiváltott gyulladás csökkentésében, és az allergiás tünetek csillapításában.

Gyömbér
A gyömbér erőteljes antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatása jól ismert, azt azonban kevesen tudják, hogy a hisztamin blokkolásával segíthet enyhíteni az allergiák kellemetlen tüneteit.

Kurkuma
A kurkumában található kurkumin nem csak ízületi bántalmak esetén lehet hasznos, hanem képes lehet gátolni a hisztamin felszabadulását is.

Fokhagyma
A fokhagyma allergiás reakciókra gyakorolt hatását számos tanulmány vizsgálta már. Ezek szerint hazánk egyik legnépszerűbb fűszernövénye hasznos lehet az allergiás tünetek enyhítésében.
Fekete kömény

Fekete kömény
A nigella mag néven is ismert fekete kömény gazdag gyulladásgátló vegyületekben, és képes lehet gátolni a hisztaminreceptorok jelátvitelét, így asztma és allergiás reakciók esetén is alkalmazható. 

Csalán
A csalán az egyik legrégebb óta alkalmazott gyógynövény, mely számos pozitív egészségügyi hatással rendelkezhet. Ezek közé tartozhat a hisztamin blokkolása is.

Citrusfélék
A narancs, a citrom és más citrusok gazdagok C-vitaminban, amely gyulladásgátló és antihisztamin tulajdonságainak köszönhetően a terápia kiegészítéseként segíthet csökkenteni az olyan allergiás tüneteket, például a tüsszögés vagy az orrdugulás.

A fenti információk tájékoztató jellegűek! Hosszú ideig fennálló, nehezen szűnő, gyakran visszatérő, vagy súlyosbodó panaszok esetén forduljunk orvoshoz!
Forrás : Link
Megjegyzés : a linken található cikkben konkrét készítményeket is találhatunk (CzI)
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Címkék: tulajdonságokkal, kiegészítéseként, tulajdonságainak, antihisztaminok, felszabadulását, kulcsfontosságú, túltermelődését, csillapításában, immunválaszban, különböztetjük, csökkentésében, készítményeket, gyulladásgátló, megjelenésében, antihisztamin, összehúzódása, fűszernövénye, legnépszerűbb, blokkolásával, szemviszketés, immunrendszer, gyulladásokat, vegyületekben, érzékenyeknél, természetesen, rendellenesen, koncentrációt, egészségügyi, rendelkezhet, alkalmazható, támogathatja, enyhítésében, megtalálható, szabályozása, csillapítása, rendelkeznek, antihisztaminok jótékony, olyan élettani, vérnyomás szabályozása, simaizmok összehúzódása, gyomorsav kiválasztása, allergiás reakciók, arra érzékenyeknél, immunrendszer hisztamin, légzési nehézségek, hisztamin fiziológiás, hisztamin rendellenes, antihisztaminok potenciális, allergiás tünetek, antihisztaminok segíthetnek, olyan általános, gyulladások csillapítása,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Idő  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  Akarat  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Png kislány  Facebookon kaptam Krisztinától  Lóhere  Facebookon kaptam  Png cica  Nagyi telefonál  Png csokor  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Rátalálsz  Akik bántanak téged  Egy lelki imádság  képre írva  Reggel van  Png virág  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Szívem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Szép álmokat!  A Megváltó szolgálatában  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam Krisztinától  Adakozás  Png telefon  Png kislány  Facebookon kaptam  Png virág  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Ágai Ágnes – Csendélet  Paul David Tripp Április 19  Png fotel  Png csokor  Paul David Tripp Április 20  Tanuld meg ezt a versemet  Mai harmónia kártyám  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Szívem  Bertolt Brecht -től idézet  69 éve hunyt el Albert Einstei...  A televizió nem a kultúrát kép...  Fekete István - Akác  Png lepke  Facebookon kaptam  A másik dolog,  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  A sors  George Gordon Lord Byron: Inez...  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  Png fotel  Facebookon kaptam  A sors  Kerüld el az evangélium örömén...  Png lepke  Ami embereknek lehetetlen, az...  Png csokor  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Alázat  Nagyon különös 
Bejegyzés Címkék
antihisztaminok jótékony, olyan élettani, vérnyomás szabályozása, simaizmok összehúzódása, gyomorsav kiválasztása, allergiás reakciók, arra érzékenyeknél, immunrendszer hisztamin, légzési nehézségek, hisztamin fiziológiás, hisztamin rendellenes, antihisztaminok potenciális, allergiás tünetek, antihisztaminok segíthetnek, olyan általános, gyulladások csillapítása, hisztamin rendellenesen, hisztamin hatásának, alvás minőségének, antihisztaminok egyes, hatás előnyös, éjszaka folyamán, hatás nemkívánatos, utazások során, antihisztaminok természetes, flavonoid növényi, bogyós gyümölcsök, leveles zöldek, kvercetin jelentős, ananászban található, emésztést támogathatja, zsíros halakban, hisztamin által, gyömbér erőteljes, hisztamin blokkolásával, allergiák kellemetlen, kurkumában található, hisztamin felszabadulását, fokhagyma allergiás, egyik legrégebb, hisztamin blokkolása, terápia kiegészítéseként, olyan allergiás, tüsszögés vagy, fenti információk, linken található, tulajdonságokkal, kiegészítéseként, tulajdonságainak, antihisztaminok, felszabadulását, kulcsfontosságú, túltermelődését, csillapításában, immunválaszban, különböztetjük, csökkentésében, készítményeket, gyulladásgátló, megjelenésében, antihisztamin, összehúzódása, fűszernövénye, legnépszerűbb, blokkolásával, szemviszketés, immunrendszer, gyulladásokat, vegyületekben, érzékenyeknél, természetesen, rendellenesen, koncentrációt, egészségügyi, rendelkezhet, alkalmazható, támogathatja, enyhítésében, megtalálható, szabályozása, csillapítása, rendelkeznek, alkalmazását, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4497
  • e Hét: 29388
  • e Hónap: 60874
  • e Év: 265575
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.